當前位置

首頁 > 英語學習 > 高考英語 > 2017江蘇高考英語真題

2017江蘇高考英語真題

推薦人: 來源: 閱讀: 1.32W 次

考試學理論爲經,以社會學理論爲緯,以寫作學、語言學、語言測試學、教育學等相關理論穿插其間,對高考英語寫作測試的理論基礎、歷史、現狀、未來進行了力所能及的分析,下面是本站小編爲你整理關於2017江蘇高考英語真題的內容,希望大家喜歡!

2017江蘇高考英語真題

第Ⅰ卷 (選擇題 共100分)

第一部分 聽力(共兩節,滿分30分)

第一節(共 5 小題;每小題 1.5 分,滿分 7.5 分)

聽下面5段對話。每段對話後有一個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項,並標在試卷的相應位置。聽完每段對話後,你都有10秒鐘的時間來回來有關小題和閱讀下一小題。每段對話僅讀一遍。

1. What does the man probably like best?

A. Food B. Nature C. Music

2. What do the speakers want their teacher to do?

A. Come to class on time.

B. Get more patient with them.

C. Let them know the answers earlier.

3. Why does the man apologize to the woman?

A. He can’t lend her his camera.

B. He won’t attend her wedding.

C. He’s unable to take photos of her.

4. What are the speakers mainly talking about?

A. A holiday B.A picture C. A sport

5. Where does the conversation take place?

A. At home B. On a plane C. In a cinema

第二節(共 15 小題;每小題 1.5 分,滿分 22.5 分)

聽下面5段對話。每段對話後有幾個小題,從題中所給出的A、B、C三個選項種選出最佳選項,並標在試卷的相應位置。聽每段對話前,你將有時間閱讀各個小題,每小題5秒鐘;聽完後,各小題給出5秒鐘的作答時間。每段對話讀兩遍。

聽第6段材料,回答6、7題

6. How does the woman suggest the man go to her place?

A. By bus B. By taxi C. On foot

7. When will the man arrive at the woman’s place?

A. At about 7:05 about 7:15 C. At about 7:20

聽第7段材料,回答8、9題

8. What is the man trying to do?

A. Rent a house B. Find a roommate C. Move back to town

9. What relation is the woman to the man?

A. His classmate B. His colleague C. His boss

聽第8段材料,回答10至12題

10. What does the woman do probably ?

A. A policewoman B. A tour guide C.A teacher

11. Who was swimming around?

A. Nick ssa C. laura

12. What does the woman think of Ken?

A. Helpful B. Interesting C. Dishonest

聽第9段材料,回答13至16題

13. Where will the speakers go for their holiday?

A. To Aberdeen B. To Glasgow C. To Edinburgh

14. How does the woman suggest going to clubs?

A. By bike B. On foot C. By car

15. What will the speakers do at the weekend?

A. Meet the man’s brother B. Take a bus tour C. Visit some museums

16. At what time will the speakers meet on Thursday?

A. 11:15 B.11:30 C.12:30

聽第10段材料,回答17至20題

17. Why is Bettina living with the speaker’s family in Porchester ?

A. She has a job there. B. She is studying there.

C. Her father is in hospital there.

18. How did the speaker feel when Bettina first arrived?

A. She envied Bettina’s good looks.

B. She was happy to have Bettina stay.

C. She thought Bettina was hard-working.

19. What do we know about Bettina?

A. She takes care of her father.

B. She often helps in Jade’s house.

C. She works part-time in a cinema.

20. What worries the speaker?

A. Bettina’s dad is badly ill.

B. Her parents disbelieve her.

C. She can’t get along with Bettina.

第二部分 閱讀理解(共兩節,滿分 40 分)

第一節 (共 15 小題;每小題 2 分,滿分 30 分)

閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C、和 D)中,選出最佳選項,並在答題卡該項塗黑。

A

Einstein was born in 1879 in Germany. As a child, he was slow to learn to talk. As a pupil, he

was backward. But when he was fourteen years old, he became clever. He taught himself maths from textbooks. He studied hard because he wanted to be a physicist.

In 1901, Einstein began teaching. In 1902 he continued his studies at the University of Zurich. Several years later, he formulated(系統地闡述)his famous Theory of Relativity(相對論) most people the law of relativity is difficult to explain. But once Einstein explained it very well to a group of young students. He said, "When you sit with a good girl for two hours, you think it is only a minute. But when you sit on a hot stove for a minute, you think it's two hours. That is relativity."

After Hitler came into power in Germany, Einstein went to America. In 1940 Einstein became an American citizen. In 1955, Einstein's life ended at the age of seventy-six.

21. When Einstein was a pupil of twelve, he _______ .

A. was not quick in learning to talk B. studied very hard

C. was poor in his studies D. hardly lagged behind

22. The law of relativity is_______ .

A. very hard for most people to understand

B. too hard for Einstein himself to explain

C. too hard to explain to anybody except Einstein

D. easy to understand only for the young students

23. When did Einstein become an American citizen?

A. He was an American citizen until 1940.

B. He became an American citizen in the year when Hitler came into power.

C. He did not become an American citizen until 1955.

D. Not until he had reached the age of 61 did he become an American citizen.

24. Which of the following do you think is true?

A. The Germans owed their scientific progress to Einstein.

B. Einstein made a very great contribution to modern science.

C. Einstein owed a great deal to the modern world.

D. The Americans owed all their economic development to Einstein.

B

Mauritius, an island country, lies 1, 200 miles off the southeastern coast of Africa, and just east of Madagascar, another African island country, which is larger by far than Mauritius. It covers 788 square miles and has a population of 1, 100, 000, about 750, 000 Indians, 300, 000 Clioers, 30, 000 Chinese and 20, 000 Whites included. They are living together peacefully.

The country can be divided into many parts with different climates all because of its special terrains(地形). In the center there are volcanoes several thousand feet high, and 90 percent of its arable land is covered with sugarcane.

There were no people living on the island before the Dutch landed on it in 1638. The Dutch abandoned it in 1710, and five years later, the French came and succeeded in planting sugarcane there. It was conquered by Britain in 1810.

Mauritius was extremely poor when it declared its independence in 1968. In the past ten years, obvious economic prosperity(繁榮)has shown itself in this island country.

25. The underlined words “abandoned it” in third paragraph means______ .

A. took its place B. left for it C. gave it up D. held it out

26. The right order that shows the history of Mauritius should be .

a. seized by the French b. became its master

c. ruled by the Dutch d. conquered by the British

A. b, a, c, d B. c, a, d, b C. d, c, a, b D. a, c, d, b

27. According to the passage all of the following statements are true except .

A. Arable land covers 90 percent of the country’ s total area

B. It was the rule of foreigners that made the Mauritius people live in poverty

C. More than half of Mauritius population are Indians

D. Britain ruled the island longer than French and Holland

C

EDGEWOOD — Every morning at Dixie Heights High School, customers pour into a special experiment: the district’s first coffee shop run mostly by students with special learning needs.

Well before classes start, students and teachers order Lattes, Cappuccinos and Hot Chocolates. Then, during the first period, teachers call in orders on their room phones, and students make deliveries.

By closing time at 9.20 a.m., the shop usually sells 90 drinks.

“Whoever made the chi tea, Ms. Schatzman says it was good,” Christy McKinley, a second year student, announced recently, after hanging up with the teacher.

The shop is called the Dixie PIT, which stands for Power in Transition. Although some of the students are not disabled, many are, and the PIT helps them prepare for life after high school.

They learn not only how to run a coffee shop but also how to deal with their affairs. They keep a timecard and receive paychecks, which they keep in check registers.

Special-education teachers Kim Chevalier and Sue Casey introduced the Dixie PIT from a similar program at Kennesaw Mountain High School in Georgia.

Not that it was easy. Chevalier’s first problem to overcome was product-related. Should schools be selling coffee? What about sugar content?

Kenton County Food Service Director Ginger Gray helped. She made sure all the drinks, which use non-fat milk, fell within nutrition (營養) guidelines.

The whole school has joined in to help.

Teachers agreed to give up their lounge (休息室) in the mornings. Art students painted the name of the shop on the wall. Business students designed the paychecks. The basketball team helped pay for cups.

is the text mainly about?

A.A special educational program. B.A best-selling coffee.

rnment support for schools. D.A new type of teacher-student relationship.

Dixie PIT program was introduced in order to_________.

e money for school affairs lop students’ practical skills

some research on nutrition ly teachers with drinks

did Christy McKinley know Ms. Schatzman’s opinion of the chi tea?

met her in the shop. heard her telling others.

went to her office to deliver the tea. D. She talked to her on the phone.

know from the text that Ginger Gray ___________ .

ges the Dixie P1T program in Kenton County

hes at Dixie Heights High School

that the drinks meet health standards

the school’s coffee shop

D

A typical lion tamer(馴獸師)in people’s mind is an entertainer holding a whip( 鞭) at a chair. The whip gets all of the attention, but it’s mostly for show. In reality, it’s the chair that does the important work. When a lion tamer holds a chair in front of the lion’s face, the lion tries to focus on all four legs of the chair at the same time. With its focus divided, the lion becomes confused and is unsure about what to do next. When faced with so many options, the lion chooses to freeze and wait instead of attacking the man holding the chair.

How often do you find yourself in the same position as the lion? How often do you have something you want to achieve (e.g. lose weight, start a business, travel more)—only to end up confused by all of the options in front of you and never make progress?

This upsets me to no end because while all the experts are busy debating about which option is best, the people who want to improve their lives are left confused by all of the conflicting information. The end result is that we feel like we can’t focus or that we’re focused on the wrong things, and so we take less action, make less progress, and stay the same when we could be improving.

It doesn’t have to be that way. Anytime you find the world waving a chair in your face, remember this: All you need to do is focus on one thing. You just need to get started. Starting before you feel ready is one of the habits of successful people. If you have somewhere you want to go, something you want to accomplish, someone you want to become…take immediate action. If you’re clear about where you want to go, the rest of the world will either help you get there or get out of the way.

32. Why does the lion tamer use a chair?

A. To entertain the audience. B. To show off his skills.

C. To get ready for a fight. D. To trick the lion.

33. In what sense are people similar to a lion facing a chair?

A. They feel puzzled over choices. B. They hold on to the wrong things.

C. They find it hard to make changes. D. They have to do something for show

34. What is the author’s attitude towards the expert mentioned in Paragraph3?

A. Tolerant. B. Doubtful. C. Respectful. D. Supportive.

35. When the world is “waving a chair in your face”, you’re advised to _____

A. wait for a better chance B. break your old habits

C. make a quick decision D. ask for clear guidance

第二節 (共 5 小題,每小題 2 分,滿分 10 分)

根據短文內容,從短文後的選項中選出能填入空白處的最佳選項,選項中有兩項爲多餘選項。

Training for a marathon requires careful preparation and steady,gradual increases in the length of the runs. 36 ,buy the best­fitting,best­built running shoes you can find. No one can say which brand will work best for you or feel best on your feet,so you have to rely on your experience and on the feel of each pair as you shop. When you have found shoes that seem right,walk in them for a few days to double­check the fit. 37 always,you should stretch(伸展) at least ten minutes before each run to prevent injuries.

During the first week,do not think about distance,but run five minutes longer each day. 38 ,it is wise to take a day off to rest. But during the next week,set a goal of at least a mile and a half per run. 39 r two weeks,start timing yourself. 40 nding on the kind of race you plan to enter,you can set up a timetable for the remaining weeks before the race.

r six days

a good marathon runner

re you begin your training

each day,increase the distance by a half mile

they still feel good,you can begin running in them

spent for preparation raises the quality of training

you are ready to figure out a goal of improving distance and time

第三部分 英語知識運用 (共兩節,滿分 45)

第一節 完形填空(共 20 小題;每小題 1.5 分,滿分 30 分)

閱讀下面短文,從短文後各題所給的四個選項(A、B、C 和 D)中,選出可以填入空白處的最佳選項,並在答題卡該項塗黑。

I went to a group activity, “Sensitivity Sunday” which was to make us more 41 the problem faced by disabled people. We were asked to “ 42 a disability” for several hours one Sunday. Some member 43 chose the wheel chair. Other wore sound-blocking earplugs (耳塞) or blindfolds (眼罩).

Just sitting in the wheelchair was a 44 experience, I had never considered before how 45 it would be to use one. As soon as I sat down my 46 made the chair begin to roll. Its wheel were not 47 . Then I wondered where to put my 48 , It took me quite a while to get the metal footrest into 49 , I took my first uneasy look at what was to be my only means of 50 for several hours. For disabled people, “adopting a wheelchair” is not a temporary(臨時的) 51 .

I tried to find a 52 position and thought it might be restful, 53 kind of nice to be 54 around for a while. Looking around, I 55 would have to handle the thing myself! My hands started to ache as I 56 the heavy wheels, I came to know that controlling the 57 of the wheelchair as not going to be 58 task,

My wheelchair experiment was soon 59 . It made a deep impression on me. A few hours of “disability” gave me only a taste of the 60 , both physical and mental, that disabled people must overcome.

41. A. curious aboutB. aware ofC. interested in D. careful with

42. A. cureB. adoptC. preventD. analyze

43. A. insertedB. strangelyC. as usualD. like me

44. A. learningB. workingC. satisfyingD. relaxing

45. A. convenientB. awkwardC. boringD. exciting

46. A. heightB. forceC. skillD. weight

47. A. lockedB. repairedC. poweredD. grasped

48. A. handsB. feetC. keysD. handles

49. A. placeB. actionC. playD. effect

50. A. operationB. communicationC. transportation D. production

51. A. explorationB. educationC. experimentD. entertainment

52. A. flexibleB. safeC. startingD. comfortable

53. A. yetB. justC. stillD. even

54. A. shownB. pushedC. drivenD. guided

55. A. realizedB. suggestedC. agreedD. admitted

56. A. liftedB. turnedC. pressedD. seized

57. A. pathB. positionC. directionD. way

58. A. easyB. heavyC. majorD. extra

59. A. forgottenB. repeatedC. conductedD. finished

60. A. weaknessesB. anxietiesC. challengesD. illnesses

第 II 卷

注意事項:

用0.5 毫米黑色筆跡的簽字筆將答案寫在答題捲上。寫在本試卷上無效。

第三部分 英語知識運用(共兩節 滿分 45)

第二節(共10小題;每小題1.5分,滿分15分)

閱讀下面材料,用不多於 1 個單詞的正確形式填空

In the United States, there were 222 people 61 (report) to be billionaires (億萬富翁) in 2003. The 62 (rich) of these is Bill Gates, worth 63 least $ 41 billion, who made his money 64 starting the company Microsoft. Mr. Gates was only 21 years old 65 he first helped to set up the company in 1976. He was a billionaire by the time he was 31.

66 , there are still some other people who have made lots of money at even 67 (young) ages. Other young people who have struck it rich include Jackie Coogan and Shirley Temple. 68 of these child actors made over a million dollars 69 (act) in movies before they were 14. But 70 youngest billionaire is Albert von Thurn und Taxis of Germany, who, in 2001, inherited (繼承) a billion dollars when he turned 18!

第四部分 寫作 (共兩節 滿分 35)

第一節 短文改錯(10 分)

假定英語課上老師要求同桌之間交換修改作文,請你修改你同桌寫的以下作文。

文中共有10處語言錯誤,每句中最多有兩處。每處錯誤僅涉及一個單詞的增加、刪除或修改。

增加:在缺詞處加一個漏字符號( ),並在其下面寫出該加的詞。

刪除:把多餘的詞用斜線( )劃掉。

修改:在錯的詞下劃一橫線,並在該詞下面寫出修改後的詞。

注意:1.每處錯誤及其修改均僅限一詞;

2.只允許修改10處,多着(從第11處起)不計分。

Dear Peter,

I am writing to ask that you are able to do me a favor. I want to have a pen friend, hopefully, a girl in her early twenties, and with interests similarly to mine. In my mind, he is someone interesting in traveling, swimming, and playing table tennis. However, it would be better for her to have a pet dog as I have been kept one at home for some time. With such a pen friend, I hope I can share with her our experiences in traveling, taking care pets, or whatever we have in common. I believed I will improve my English by doing so and learn more about her countries. I am looking forward to hear from you soon.

Best regards,

Li Hua

第二節 書面表達 (滿分25分)

假如你是陳華,你們學校附近幾家小商店近期流行“校園彩票”。學生花五毛錢就可以摸一次獎,許多同學癡迷於此,有的省下生活費,甚至借錢去摸獎。

請你將以上現象向China Daily反映並從學校與政府兩方面談談如何制止這種現象。

注意:1.開頭和結尾已給出,不計人總詞數;

2.詞數:100左右;

3.參考詞彙:彩票lottery ticket.

Dear Editor,

Recently several small shops around our school have started a new business called “school lottery”______________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  2017江蘇高考英語真題答案

第一部分 聽力(共 20 小題;每小題 1.5 分滿分30分

1---5 CCABA 6---10 CCABA 11----15 CCBAB 16---20 ABBCB

第二部分 閱讀理解(共兩節,滿分 40 分)

第一節 (共 15 小題;每小題 2 分,滿分 30 分)

A篇

21. 選C。在第一段講到,在小學的時候,他的成績是比較差的。

22. 選A。在第二段講到,相對論是很難解釋的。

23. 選D。文章最後一段講到,1940年Einstein成爲了美國公民,那時他61歲。

24. 選B。Einstein爲現代科學事業作出了很大貢獻。

B篇

25. 選C。abandon意思爲“拋棄”,“遺棄”。

26. 選B。答案在文章第三段,Mauritius先是被荷蘭人統治,其後被法國人掠奪,之後爲英國人統治,1968年獨立。

27. 選A。根據文章第二段可知,A選項是錯的。

C篇

【語篇解讀】本篇文章講的是在Dixie Heights High School,裏面開了一家咖啡店是由那

些有特殊學習需要的學生來經營的一個實驗試點。

28. 答案A

【解析】主旨大意題。本篇文章講的是在Dixie Heights High School,裏面開了一家咖啡

店是由那些有特殊學習需要的學生來經營的一個實驗試點。根據文章所講的,最佳答

案 應該是A項。

29. 答案B

【解析】推理判斷題。根據文章的第五段和第六段Although some of the students are not disabled, many are, and the PIT helps them prepare for life after high school.和 They learn not only how to run a coffee shop but also how to deal with their affairs. They keep a timecard and receive paychecks, which they keep in check registers.

我們可以知道這家咖啡店的開展主要是爲 了培養學生的實踐能力。

30. 答案D

【解析】細節判斷題。根據after hanging up with the teacher.,hang up 是掛斷電話的意

思,故選的是D項。

31. 答案C

【解析】 推理判斷題。根據文章Kenton County Food Service Director Ginger Gray helped.

She made sure all the drinks, which use non-fat milk, fell within nutrition guidelines.應選的是

C項。

D篇

【考點】考察社會生活類閱讀

【文章大意】本文通過馴獸師馴獅子的時候把椅子放在獅子前面引起討論,當我們人類面對很多選擇時候,我們應該怎麼做。在文章中作者建議我們遇見這種情況,要離開採取行動。

32. 【答案】D

【試題解析】推理題。根據文章第一段最後一句When faced with so many options, the lion chooses to freeze and wait instead of attacking the man holding the chair.可知把椅子放在獅子前面的時候,獅子被椅子的四條腿迷惑住了,不知道該攻擊那一個。所以椅子起着迷惑獅子的作用。故D正確。

33. 【答案】A

【試題解析】推理題。根據文章第二段How often do you have something you want to achieve (e.g. lose weight., start a business, travel more)—only to end up confused by all of the options in front of you and never make progress?可知當我們面臨着很多選擇的時候,我們也會很困惑,不知道該選擇哪一種。這一點和麪對椅子的獅子是相似的。故A正確。

34. 【答案】B

【試題解析】推理題。根據第三段The end result is that we feel like we cant’ focus or that we’re focused on the wrong things, and so we take less action, make less progress, and stay the same when we could be improving.說明作者對於專家有懷疑,因爲我們最後採取的行動較少,取得的進步也小。故B正確。

35【答案】.C

【試題解析】推理題。根據文章最後一段2,3行All you need to do is focus on one thing,. You just need to get started. Starting before you feel ready is one of the habits of successful people.可知當我們面對多種選擇的時候,我們需要的只是立刻採取行動。故C正確。

【長難句解析】

1. The whip gets all of the attention, but it’s mostly for show. In reality, it is the chair that does the important work.

【翻譯】馴獸師的鞭子引起了人們的注意,但這只是爲了表演。實際上,起着重要作用的是椅子。

【分析】本句中含有一個強調句it is the chair that does the important work.。強調的是句子的主語the chair。強調句的用法及判斷,一般說來,如果把句子中的It is/was…that去掉,稍加調整語序,能還原成完整的句子,並且句子意思依然完整,則爲強調句型,否則爲其他從句, 我們應熟記這些基本規則。

2. Anytime you find the world waving a chair in your face, remember this: All you need to do is focus on one thing,

【翻譯】任何時候你發現你的面前有椅子在揮動的時候,請記住這一點:你需要的是集中注意力於一件事情。

【分析】本句中的anytime引導的是一個時間狀語從句,後面的remember引導的祈使句是主語。要特別注意All you need to do is focus on one thing,中在is的後面省略了to。當主語中含有動詞do的某種形式時,表語中不定式的to可以省略。

第二節 (共 5 小題,每小題 2 分,滿分 10 分)

36—40 CEADG

本文主要介紹了進行馬拉松訓練的具體做法。首先要爲訓練做好準備:準備好跑鞋以及訓練前的熱身動作。第一週:訓練跑步時間的逐天增加;第二週:訓練跑步距離的逐天增加;兩週後,開始計時跑,制訂逐步提高跑步時間和距離的計劃。

36. C 考查上下文的語境理解。該空後面提供的語境“…buy the best­fitting, best­built running shoes you can find.”說明這是爲了跑馬拉松進行的準備工作,這件事應該是在進行馬拉松訓練之前做的事情,與“before you begin your training”有關。故選C。

37. E 考查上下文的語境理解。根據該空前面提供的語境“When you have found shoes that seem right, walk in them for a few days to double­check the fit.”可知E選項中they指的是前面提到的shoes,屬於指代一致性,另外feel good與the fit有關。穿着合適的鞋再進行跑步訓練與E中的“you can begin running in them”一致。

38. A 考查上下文的語境理解。根據該空前面提供的語境“During the first week, do not think about distance, but run five minutes longer each day.”可知這裏提到了一週即七天的時間,再根據空格後面的“it is wise to take a day off to rest”可知剩餘的就是六天的時間,與A項意思一致。

39. D 考查上下文的語境理解。該空前面提供的語境“But during the next week, set a goal of at least a mile and a half per run.”與D項的“每天增加半英里”意義相符。

40. G 考查上下文的語境理解。此句的前兩句提到了逐日增加跑步的長度,兩週後開始計時,與G中的“improving distance and time(提高你的距離和時間)”有關。

第三部分 英語知識運用 (共兩節,滿分 45)

第一節 完形填空(共 20 小題;每小題 1.5 分,滿分 30 分)

本文是一篇記敘文。全文講述了作者通過參加一次小組活動來了解殘疾人所面臨的問題的經歷。作者和其他人都暫時“接受殘疾”,把自己“扮”成殘疾人,而作者選擇了坐輪椅的方式。由於是第一次坐輪椅,作者不知道該把腳放到哪裏,以及怎樣使輪椅轉起來。通過這次經歷作者體驗了殘疾人每天在生活中所面臨的種種挑戰。

41:解析:選B。結合空格前sensitivity的含義“感受,敏感”以及常識可推斷,這個活動的目的是讓人們對於殘疾人在生活中所面臨的問題有更多的瞭解。從本文結尾作者的感受中也可判斷出應選擇B項。

42:解析:選B。下文中For disabled people,“adopting a wheel chair” is not a temporary(臨時的)...提到了adopt這個詞,指的是讓人們採用乘坐輪椅的方式瞭解殘疾人,這是一種暗示;此處指的是被要求“接受殘疾”幾個小時以瞭解殘疾人,因此選B。cure表示“治癒”;prevent表示“阻止”;analyze 表示“分析”。

43:解析:選D。作者以自己作爲例子,下文中也主要是以作者本人的體驗來展開的,所以選like me“像我這樣的”。

44:解析:選A。根據下文的I had never considered before how __40__it would be to use one.可知,作者從來沒有考慮過怎樣使用輪椅,所以這是一個學習的過程,故選learning。

45:解析:選B。既然作者沒使用過輪椅,同時結合下文也可看出作者使用起輪椅比較笨拙,不知道該怎樣弄纔好,因此選B。

46:解析:選D。結合前面的As soon as I sat down...以及後面的made the chair begin to roll的暗示和常識可知,當作者坐下後,應該是作者的體重使得輪椅開始動起來。

47:解析:選A。作者一坐下輪椅就開始動起來,表明這個輪子沒有被鎖住。

48:解析:選B。聯繫下文It took me quite a while to get the metal footrest...中的footrest可知,這裏指作者不知道該把腳放到哪裏。

49:解析:選A。聯繫上句的內容可知,作者費了半天勁,終於把footrest放到了恰當的位置,上文的where對此處的place也是一種提示。

50:解析:選C。這裏表示作者第一次不安地看了看將要在上面度過幾個小時的唯一的交通工具(transportation)。

51:解析:選C。聯繫本文最後一段的My wheelchair experiment was soon...可知,作者進行的只是一次坐輪椅的體驗。此處表示:對那些終生在輪椅上的人們來說,卻並非是一次臨時性的體驗。

52:解析:選D。聯繫後面的thought it might be restful 中的restful可知,作者經過一番周折想在輪椅上找一個比較舒適的位置來坐得放鬆些。

53:解析:選D。restful和nice是一種遞進的關係,故選even,表示程度,意爲“甚至”。

54:解析:選B。聯繫下文的I would have to handle the thing myself!可知,作者原以爲有人會推着自己的輪椅到處轉轉。

55:解析:選A。聯繫前面的Looking around“環顧四周”,作者終於明白了I would have to handle the thing myself,即作者明白了得自己來推動輪椅,而不是有人推着他。

56:解析:選B。結合前面的My hands started to ache和後面的the heavy metal wheels 可知,當作者轉動輪子讓輪椅移動的時候,因爲費力,所以手都疼了。turn在這裏表示“轉動”。

57:解析:選C。轉動輪椅的輪子後,下一步就是把握輪椅的方向。

58:解析:選A。對於一個“新人”來說,控制輪椅的方向不是一項容易的任務。

59:解析:選D。前文已經提到了for several hours one Sunday,聯繫下文的It made a deep impression on me.可知,作者的這次體驗很快就結束了。

60:解析:選C。幾個小時的殘疾體驗,對於作者無論在生理上還是心理上都是一種挑戰,而這種挑戰是殘疾人必須克服的,故答案爲C項。

第二節(共10小題;每小題1.5分,滿分15分)

61. reported 62. richest 63. at 64. by 65. when

66. However 67. younger 68. Both 69. acting 70. the

第四部分 寫作 (共兩節 滿分 35)

第一節 短文改錯(10 分)

Dear Peter,

I am writing to ask that you are able to do me a favor. I want to have a pen friend,

if/whether

hopefully, a girl in her early twenties, and with interests similarly to mine. In my mind, he is

similar she

someone interesting in traveling, swimming, and playing table tennis. However, it would be

interested Besides

better for her to have a pet dog as I have been kept one at home for some time. With such a pen

friend, I hope I can share with her our experiences in traveling, taking care ∧ pets, or whatever

of

we have in common. I believed I will improve my English by doing so and learn more

believe

about her countries. I am looking forward to hear from you soon.

country hearing

Best regards,

Li Hua

第二節 書面表達 (滿分25分)

One possible version:

Dear Editor,

Recently several small shops around our school have started a new business called “school lottery”. The lottery is becoming more and more popular.

Each lottery ticket costs five jiao and lots of students get addicted to this students use their money which should be spent on food to buy the tickets and some even borrow money to join in the chance game.

In my opinion,it is necessary to take measures to stop the one hand,the school should explain the harmful effects of lottery to students and make rules to forbid students to buy lottery tickets. On the other hand,the local government should punish shop owners who carry out such business among students.

If both the school and the government cooperate in fighting it, I think the school lottery activity will be effectively stopped.

Yours sincerely,

Chen Hua


猜你感興趣:

1.2017高考英語詞彙專項練習題及答案

2.2017高考英語作文江蘇預測

3.2017江西高考英語試題

4.2017高考浙江英語試卷

5.2017高考全國1英語試卷